Panama Papers: We maken er een overwinning voor rechtvaardige belastingen van.

Het ene schandaal na het andere: LuxLeaks, Panama Papers, Paradise Papers... Ze laten allemaal zien dat er een globaal systeem van corruptie in ongelijkheid is. Een systeem dat multinationals en superrijken in staat stelt om op grote schaal belasting te ontwijken, terwijl gewone burgers verplicht zijn om hun belasting te btalen. Ieder jaar verliezen we 200 miljard euro aan belastinginkomsten door belastingparadijzen. Dit systeem moeten we stoppen.

Op 12 december hebben we een enorme kans om witwassen en belastingontwijking aan te pakken: Het Europees Parlement stemt over haar raport over de Panama Papers. Dit rapport staat vol met concrete voorstellen om witwassen en belastingontwijking daadwerkelijk aan te pakken. Het roept Europa en EU-landen op om actie te ondernemen. De Groenen/EVA in het Europees Parlement hebben er hard voor gevochten om het een stevig rapport te maken.

Maar convervatieve krachten in het Europees Parlement willen het rapport afzwakken. Ze willen de belangen van multinationals beschermen en trekken hun winsten voor op het belang van ons allemaal.

Help ons om het rapport over de Panama Papers een overwinning voor rechtvaardige belastingen te maken: Tweet naar Europarlementariërs uit je land en vraag ze om voor een sterk rapport over Panama Papers te stemmen met daarin krachtige aanbevelingen tegen witwassen en belastingontwijking. Samen kunnen we deze verandering mogelijk maken!

Laden...

belangen van multinationals

0

belangen van ons allemaal

51

  • Groenen/EVA

nog niet uitgesproken

83